Programma Overzicht

01

Openingsceremonie & Soepmaaltijd

Maandag vanaf 17 uur begint de magie eindelijk echt op het sfeervolle terrein. Alle wijken zullen gekleed in de wijkkleuren plaats nemen op de tribunes. Met een spectaculaire ceremonie worden de Middeleeuwse Feesten door het koninklijk paar geopend!

Maandag
12 juni

Dinsdag
13 juni

Traditional Music

02

Klaverjassen

Op dinsdagavond wordt er gestreden met onder andere boeren, vrouwen en heren, maar ook met de kale nel. Het grootse middeleeuwse klaverjastoernooi vindt dan plaats in de tent. Uiteraard kun je alleen maar strijden met jouw eigen wijk.

03

Kinderburcht Vossenjacht

Woensdagmiddag is voor de jongste jeugd van De Kinderburcht! Woensdagavond trekken we de wijken in voor een Middeleeuwse Vossenjacht. Verdeelt over de dorpen zijn middeleeuwse beroepen uitgebeeld. Uiteraard zijn ook hier punten te winnen!

Woensdag
14 juni

Donderdag
15 juni

04

Middeleeuwse Quiz
Sponsorbarbecue

Donderdagavond draaien de zwijnen aan het spit. Zonder de bedrijven die de middeleeuwse sponsoren zou het allemaal niet georganiseerd kunnen worden, dus dit bedankje is dan zeker op zijn plek! Daarna is de Middeleeuwse quiz. De wijken strijden tegen elkaar om wie het meeste parate kennis heeft.

05

Start Middeleeuwse Spelen

Feestavond

De vrijdagavond starten we met de Middeleeuwse Spelen met een paar korte spellen. Daarna is het eindelijk tijd voor de eerste feestavond!

Vrijdag
16 juni

Zaterdag
17 juni

06

Eucharistieviering,
Dorpsplein,
Middeleeuwse Spelen & Feest

De zaterdag openen we met een Middeleeuwse Eucharistieviering onder leiding van kapelaan Van Paassen. Je waant je in het Middeleeuwse op het dorpsplein terwijl de Spelen gaande zijn. Op zaterdagavond geniet iedereen van de tweede feestavond.

07

Barbecue, Dorpsplein & Prijsuitreiking

Zondagmiddag, als iedereen uitgeslapen is, zal het terrein zich weer vullen. De grote finales van de Middeleeuwse Spelen worden gespeeld! Ook is het dorp weer open, waardoor er dus weer genoeg te doen is. Hierna wordt de heilige strijdbijl uitgereikt door het koninklijk paar aan de winnende wijk. Na de uitreiking zitten de middeleeuwse feesten erop… hoewel, misschien moeten de laatste vaten nog even leeg worden gemaakt!

Zondag
18 juni

VOlg de Middeleeuwse feesten

#MEFeesten